Бердянський медичний коледж

Вас вітає циклова комісія професійної та практичної підготовки

Голова циклової комісії професійної та практичної підготовки, викладач-методист, спеціаліст вищої категорії, викладач педіатрії, невідкладних станів в педіатрії, Шамраєва Тетяна Анатоліївна. 1982 року закінчила Одеський медичний інститут за спеціальністю «Педіатрія» та здобула кваліфікацію лікаря. У Бердянському медичному коледжі працює з 2001 року викладачем педіатрії.Тетяна Анатоліївна - досвідчений педагог, має високу науково-теоретичну та методичну підготовку, постійно прагне щось змінювати, знаходити нові прийоми та підходи для застосування в навчальному процесі. На заняттях використовує широкий спектр інноваційних технологій – від окремих прийомів та методів, які спрямовані на підвищення зацікавленості навчальним матеріалом та домашнім завданням, до нестандартних форм проведення заняття, таких як: заняття-диспут, заняття-конференція, заняття-ділова гра тощо. При створенні навчально-методичних комплексів орієнтується на форми й методи, що забезпечують раціональну пізнавальну діяльність, творчий підхід до виконання поставлених завдань, пошукову науково-дослідницьку діяльність, є активним учасником та неодноразовим переможцем традиційного конкурсу-виставки кращих зразків навчально-методичної документації викладачів коледжу «Методичний вернісаж».


Спеціаліст ІІ категорії, викладач мед-сестринства в неврології, медсестринства в психіатрії та наркології, психічних та нервових хвороб, Євстратов Микола Віктрович. 1998 року закінчив Запорізький державний медичний університет за спеціальністю "Лікувальна справа”. У Бердянському медичному коледжі працює з 2004 р. 2008-2009 н.р. викладач працював у фармацевтичній компанії, а з 2009 р. відновив роботу у коледжі. Заняття проводить на належному професійному рівні, застосовує інноваційні технології, які сприяють підвищенню предметної компетенції, зацікавленості студентів, стимулюють їх самостійність, допомагають оптимально засвоїти знання. Багато уваги приділяє набуванню вмінь та навичок, необхідних студентам у їх майбутній професійній діяльності. Під керівництвом викладача студенти готують наочний матеріал, кросворди, реферати, складають ситуаційні задачі. У процесі навчання викладач велику увагу приділяє вихованню в студентів відповідальності, милосердя, дисциплінованості, любові до обраної професії.

Викладач-методист, спеціаліст вищої категорії, викладач педіатрії, медсестринства в педіатрії, невідкладних станів в педіатрії, Соломяна Надія Миколаївна.1984 року закінчила Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова за спеціальністю «Педіатрія» та здобула кваліфікацію лікар-педіатр. У Бердянському медичному коледжі працює з 1987 року викладачем педіатрії. Надія Миколаївна-досвідчений, талановитий викладач, який прагне донести власні знання до кожного студента, упроваджує в навчальний процес сучасні інформаційні технології та раціонально поєднує їх з традиційними методами навчання. Велике значення приділяє індивідуальній роботі зі студентами, спрямовує їх уміння й талант на виконання творчих робіт з предмету, наочності. є активним учасником та неодноразовим переможцем традиційного конкурсу-виставки кращих зразків навчально-методичної документації викладачів коледжу «Методичний вернісаж». Має великі організаторські здібності, людина надійна, чуйна, доброзичлива, вимоглива до себе, колег, студентів. Завжди готова прийти на допомогу, розв’язати проблеми кожного студента, активно сприяє формуванню й розвитку цілісної особистості, індивідуальності, яка високо цінує свою національну й особисту гідність і честь.

Спеціаліст І категорії, викладач основ реабілітації, фізіотерапії, ЛФК та масажу, соціальної і медичної реабілітації, нетрадиційної медицини, Редькін Юрій Вікторович. 1993 року закінчив Бердянське медичне училище за спеціальністю 5.12010101 «Лікувальна справа», здобув кваліфікацію «фельдшер». Після закінчення училища працював масажистом у міській лікарні. 2002 р. закінчив Бердянський державний педагогічний інститут, 2003 р. - Запорізький державний університет (магістратура). Працював спеціалістом з реабілітації в міській поліклініці та за сумісництвом у медичному коледжі. З 2007 р. працює в Бердянському медичному коледжі як штатний викладач. Використовує різні форми й методи навчання з метою активізації творчої пізнавальної діяльності студентів. У ході планування навчальної діяльності викладач використовує комплексний підхід до процесу оволодіння фаховими знаннями та практичними уміннями й навичками, дає змогу кожному студентові самореалізуватися, спонукає до аналізу й самоаналізу, систематизації й узагальнень, розвиває нормативне професійне мовлення. Заняття проводить на достатньому професійному рівні, застосовує інноваційні технології, які сприяють підвищенню предметної компетенції, зацікавленості студентів, допомагають оптимально засвоїти знання.

Спеціаліст вищої категорії, викладач педіатрії, медсестринства в педіатрії, невідкладних станів в педіатрії, Шавальов Володимир Аксанович.Закінчив 1978 року Куйбишевський медичний інститут ім. Д.І. Ульянова, педіатричний факультет за спеціальністю «Лікар-педіатр».З 1978 по 1983 роки працював дільничним лікарем, завідувачем відділення старшого віку, лікарем-ординатором в Центральній районній лікарні, у міській дитячій лікарні м. Новокуйбишевськ, у міській дитячій лікарні м. Бердянська.У Бердянському медичному коледжі працює з 1983 р. викладачем педіатрії. Теоретичні та практичні заняття Володимира Аксановича забезпечують розвиток знань та вмінь студентів. Викладач намагається донести до студентів розуміння тих можливостей, які відкривають перед спеціалістом володіння глибокими знаннями з педіатрії в сучасному світі для подальшої освіти, професійного росту, працевлаштування.

Спеціаліст вищої категорії,викладач шкірних та венеричних хвороб, медсестринства в дерматовенерології, попередження передачі ВІЛ від матері до дитини, хвороб вуха, горла, носа, медсестринства в отоларингології, Чанишева Тетяна Володимирівна. 1977року закінчила Семипалатинський державний медичний інститут. По закінченні працювала лікарем у шкірно-венерологічному диспансері м. Бердянськ. У Бердянському медичному коледжі працює з 1981 року. Тетяна Володимирівна велику увагу приділяє формуванню в студентів уміння працювати самостійно, виховує почуття відповідальності за проведену роботу, розвиває логічне, клінічне мислення.Упродовж тривалого періоду Чанишева Т.В. очолює клуб «Юність», який готує лекторів для проведення профорієнтаційної роботи в школах міста, регіону й області.