Хвороби

БФК «Північний» стане базою для 100 компаній, що створюють ліки

Біофармацевтичний кластер «Північний», що створюється в Підмосков'ї, стане базою для створення не менше 100 малих інноваційних компаній, які зможуть виробляти не менше 300 імпортозамінних лікарських препаратів, повідомляє прес-служба уряду Московської області з посиланням на міністра промисловості регіону Володимира Козирєва.

Виступаючи в ході онлайн-конференції, Козирєв зазначив, що Підмосков'ї - один із суб'єктів РФ з розвиненою фармацевтичною промисловістю. «На території регіону працюють 25 великих і середніх організацій, які виробляють фармацевтичну продукцію», - зазначив міністр.

За словами Козирєва, в наукогради Пущино, «де зосереджена левова частка вітчизняних біотехнологій ..., буде реалізовуватися дуже великий проект створення біофармацевтичної комплексу« Біоран ».

«Робота просувається важко, але все ж просувається. До процесу підключився Зовнішекономбанк, і я сподіваюся, що все вийде, і у нас буде підприємство, подібного якому в Росії немає, буде свій вітчизняний інсулін і багато інших лікарські форми », - повідомив Козирєв.

Крім того, він нагадав, що на території Волоколамського району буде побудований комплекс фармацевтичних підприємств. «В даний час в проекті мають намір взяти участь 10 компаній. Введення в дію їх виробництв, за попередніми оцінками, дозволить зробити рівними частки вітчизняних та імпортних препаратів на російському ринку », - додав міністр.

БФК «Північний», що створюється на базі Московського фізико-технічного інституту (МФТІ), орієнтований на об'єднання наукових організацій, вузів і малих інноваційних компаній для розробки лікарських засобів і технологій в області живих систем. До складу «Північного» крім МФТІ входять, зокрема, кластер біологічних і медичних технологій фонду «Сколково», Центр високих технологій «ХімРар», компанії «Акрихін», «Протек», науково-виробничий центр «Фармзащіта».

Медицина

Posted on June 27th, 2012

У пацієнтів з діабетом I типу виявлена вироблення власного інсуліну

Підшлункова залоза хворих на цукровий діабет першого типу продовжує виробляти інсулін протягом десятиліть, показало дослідження групи під керівництвом Деніз Фаустман (Denise Faustman), директора лабораторії імунобіології Массачусетської лікарні загального профілю (Massachusetts General Hospital). Як повідомляє New Scientist, колись вважалося, що виробляють інсулін клітини у діабетиків з даним типом захворювання повністю гинуть через пару років після його прояви.

Група Хаустман досліджувала кров 182 чоловік, які страждають на діабет першого типу, при якому обмін речовин порушується через зникнення у людини власного інсуліну - гормону, що відповідає за засвоєння глюкози всіма клітинами організму. У зразках крові вони шукали так званий C-пептид - білок, що виробляється виключно в ході синтезу інсуліну.

Метод аналізу крові, використаний Хаустман, відноситься до сверхвисокочувствітельним. Він дозволяє зареєструвати у зразку концентрації шуканого білка в 22 рази менше, ніж нижній поріг чутливості стандартних методик.

С-пептид був виявлений в крові у 80 відсотків людей, у яких діабет I типу виявили не більше п'яти років тому. Більше того, серед пацієнтів, які отримали діагноз від 31 до 40 років назад, вироблення C-пептиду тривала у кожного десятого.

Відкриття дає можливість приступити до розробки методів регенерації власних клітин пацієнта, відповідальних за виробництво інсуліну, що дозволить відмовитися від довічних ін'єкцій цього препарату.

Якщо вижили клітини, що виробляють інсулін у підшлунковій залозі, якимось чином змусити регенерувати, то пацієнт перестане мати потребу в додатковому прийомі інсуліну, а значить, діабет буде вилікуваний. Дослідження Фаустман показують, що на зцілення можуть сподіватися навіть пацієнти, які страждають на діабет I типу протягом багатьох десятиліть.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Один з провідних медичних центрів столиці став жертвою власного керівництва

На тлі конфлікту в знаменитому МНТК «Мікрохірургія ока» ім. академіка Федорова, де співробітники готують акцію протесту проти звільнення рішенням МОЗ його гендиректора Христо Тахчіді, може залишитися непомітним не менш гостра ситуація, що склалася в одному з провідних медичних центрів Москви ...

До недавнього часу ВАТ «Лікувальний центр» багато хто по праву називали «вітриною столичного охорони здоров'я». Високопрофесійний колектив лікарів та медичних працівників, доброзичлива обстановка, гнучкий підхід до пацієнтів, яких не ділять по товщині гаманця або виду страхового поліса. Зручно розташоване в центрі простора будівля, начинений найсучаснішим сучасним медичним обладнанням. Незважаючи на економічну кризу, в 2008 році центр успішно реалізував проект зі збільшення площ і завершив будівництво прибудови до основного будинку площею близько 1800 квадратних метрів. Як знак заслуженого визнання - численні нагороди і премії, що засвідчують якість наданої в центрі медичної допомоги. Для тих, хто не знає ситуацію у районі, така картинка може і сьогодні цілком замінити знання справжнього стану справ в центрі. Незважаючи на удавану благополуччя і колишні успіхи, в даний час за оманливою красою фасаду в «лікувальному центрі» склалося положення, яке самі співробітники не інакше, як критичним не називають. Ні, одне з кращих в місті приватних клінік не стала жертвою стихії і не піддалася атаці рейдерів, як відомо, не погребують захватами будь-яких економічно привабливих активів. Ситуація розвивалася за набагато гіршим сценарієм. Під загрозу нормальну роботу одного з кращих в минулому приватних медичних установ Москви поставили злочинні дії самого ж генерального директора центру В.В. Шляпникова і його підручних.

Знову Болівар

«Професія вождя - це точне співвіднесення обіцянки і виконання» - говорив Гітлер в знаменитому серіалі «17 миттєвостей весни». Історія переродження керівника колись процвітаючого медичного закладу теж почалася з неправильної оцінки своїх власних можливостей. 2 роки тому ситуація в раніше процвітаючому ВАТ «Лікувальний центр» катастрофічним чином змінилася. В.В Шляпников, до того справляється з виконанням обов'язків керівника центру, почав системно нехтувати виконанням своїх обов'язків. Незважаючи на те, що він формально залишався генеральним директором, його ділові та професійні інтереси різко змістилися в бік інвестиційного та будівельного бізнесу. Зокрема, В.В. Шляпников став відповідальним секретарем «Фонду в ім'я миру і людини», який раніше очолювала Людмила Зикіна, а зараз - член Ради Федерації і знаменитий хокеїст В'ячеслав Фетісов. Цей фонд, зокрема, скандально знаменитий тим, що, не маючи в своєму активі жодної реалізованої благодійної програми, і прикриваючись гучними іменами, активно лобіює будівництво величезного житлового будинку за адресою: вул. Піщана, будинок 10. Причому «професійних благодійників» не зупиняють ні масові протести мешканців, ні думка провідних московських архітекторів, які вважають, що проект ніяк не вписується в історично сформовану забудову району «Сокіл». Як стверджують люди, які знають В.В. Шляпникова особисто, він був «помічений» в лобіюванні та інших не менш скандальних проектів, зокрема проекту зведення торговельно-сервісного центру на площі Абельмановской застави. Там, термін інвестиційного договору, укладеного ТОВ «МедІнфоТек» з Урядом Москви був продовжений ще в 2009 році до 1 вересня 2011 року, але, як кажуть, віз і нині там. По всій видимості, це «хобі» доктора медичних наук Шляпникова в непрофільної для нього сфері діяльності і призвело до великих фінансових проблем і негаразди з законом, на вирішення яких стало йти всі його робочий час. У цьому ж напрямку йшли і кошти з рахунків «Лікувального центру». У підсумку, як і слід було очікувати, Болівар просто не виніс двох ...

Крім незручностей жителям будинків, що сусідять з планованої на «Соколі» будмайданчиком, змушених пікетувати місце передбачуваної забудови і писати скарги в Мерію, непрофільна ділова активність директора «Лікувального центру» самому колективу теж доставила тільки проблеми. Відразу втративши свого «керма і вітрил», медцентр у відсутність нормального управління понесло рознос. Буквально на наших очах ВАТ «Лікувальний центр» почав перетворюватися на пересічну поліклініку. Кількість пацієнтів зменшилося на третину, рентабельність впала до 5%. Колись процвітаюче медичний заклад звели до статусу фінансової «дійної корови». Як наслідок - до недавнього часу цілком рентабельне медичний заклад стає збитковим і змушене брати не схвалені акціонерами кредити під не мають відношення до медицини сумнівні будівельні проекти.

Спроби акціонерів напоумити зарвався у своїх будівельних авантюрах керівника ні до чого не привели. Гендиректор В.В. Шляпников і його головний союзник - міноритарний акціонер ВАТ «Лікувальний центр» А.А. Калмиков припинили відвідувати засідання ради директорів і надавали іншим акціонерам сфальсифіковані протоколи засідань загальних зборів акціонерів. Основним акціонерам не представлені фінансові звіти за I і II квартали, а також за I півріччя 2011 р. Законна вимога про проведення ревізії фінансово-господарської діяльності не виконується вже протягом чотирьох місяців. Одночасно з початком конфлікту В.В. Шляпников - по суті, всього лише головний лікар поліклініки перейнявся охороною власної персони: сьогодні штат його «наличників» досяг шести осіб, робота яких теж оплачується підприємством. Під час виїзду В.В. Шляпникова з ВАТ «Лікувальний центр» охорона перекриває і так завантажену транспортом вул. Россолімо (в'їзд у ВАТ «Лікувальний центр» знаходиться навпроти популярного серед москвичів ресторану «Семіфреддо»). Гендиректора можна зрозуміти: йому не знати, що життя і здоров'я - Понад усе!

П'ята колона

Саме так, з легкої руки Ернеста Хемінгуея, який написав однойменну п'єсу про Громадянську війну в Іспанії, стали називати будь-яких таємних агентів ворога (диверсантів, саботажників, шпигунів і інших агентів впливу). Очевидно, що цей вислів є і в словниковому запасі керівника медцентру В.В. Шляпникова. Поява його в активному лексиконі гендиректора пов'язано з опозицією, неминуче з'явилася в колективі центру. Природно, що незадоволені різким погіршенням умов своєї праці, нездорової моральної обстановкою в колективі, співробітники центру неодноразово висловлювали своє несхвалення політики керівництва. А вірніше, її відсутності, в результаті чого знижуються рівень заробітної плати, з медцентру йдуть найкращі професіонали. На незадоволених, втім, швидко знайшлася управа.

Наприклад, 26 червня 2011 група осіб, які представилися співробітниками УВС ЦАО м. Москви, в присутності заступника В.В. Шляпникова В.Н. Пахомова (який представляється співробітником діючого резерву ФСБ) виробили обстеження приміщення, де знаходяться робочі місця співробітниць ВАТ «Лікувальний центр» Л.В. Щербакової і С.В. Пегасіной. При цьому Л.В. Щербакової і С.В. Пегасіной були пред'явлені необгрунтовані претензії. Після огляду приміщення було опечатано В.Н. Пахомовим. На наступний день С.В. Пегасіна і Л.В. Щербакова не були допущені на робочі місця. Співробітниці були змушені звернутися до Державної інспекції праці в м. Москві і Хамовнічеський міжрайонну прокуратуру м. Москви. У відгуку прокурора М.В. Щербакова претензії С.В. Пегасіной і Л.В. Щербакової до керівництва ВАТ «Лікувальний центр» були визнані обгрунтованими. Разом з тим, В.В. Шляпніковим було прийнято рішення про скорочення посад, займаних С.В. Пегасіной і Л.В. Щербакової. На сьогодні обидві незгодних вже «з тріумфом» звільнені.

Одним із засобів тиску на співробітників та акціонерів, крім звичайних адміністративних і фінансових важелів, є використання адміністративного ресурсу. Очевидно, саме для його «акумулювання» за ініціативою В.В. Шляпникова у ВАТ «Лікувальний центр» було створено т.зв. VIP-відділення, основними пацієнтами якого є працівники правоохоронних органів, а також чиновники федеральних органів державної влади та органів влади столиці.

Так, серед VIP-пацієнтів ВАТ «Лікувальний центр»: І.В. Агєєв (начальник Управління з питань кадрів і державної служби ФМС Росії, історія хвороби № 109195), В.Г. Азаров (Глава управи «Хамовники», № і / б 108 880), В.Г. Антонов-Романовський (прокурор Таганського відділення ЦАО, № і / б 109 260), В.Н. Ареф'єв (заст. префекта ЦАО, № і / б 109 374), С.Л. Байдаков (префект ЦАО м. Москви, № і / б 108 024), А.І. Васильєв (Генеральна прокуратура РФ, № і / б 109 291), А.В. Виноградов (заст. префекта ЦАО, № і / б 109 341), А.М. Данилов (начальник УБЕЗ м. Москви, № і / б 109 394), С.Н. Катирін (президент Торгово-промислової палати, № і / б 108 019), Л.К. Моісеєнко (заст. префекта ЦАО, № і / б 109 169), Д.Г. Попов (прокурор ЦАО, № і / б 109 455), А.П. Пучков (начальник ГУВС ЮЗАО, № і / б 108 554), В.А. Чугунов (заст. начальника ГУВС м. Москви, № і / б 109 086), М.В. Щербаков (прокурор Хамовницькому міжрайонної прокуратури, № і / б 109 218). Лікуються в центрі і багато депутатів Московської міської Думи, члени Громадської палати РФ, співробітники Мерії і Уряду Москви, Арбітражного суду м. Москви, Прокуратури м. Москви, Адміністрації Президента. Причому обслуговування вищевказаних осіб проводиться безкоштовно у спеціально обладнаних для цього приміщеннях.

Вийшов з довіри ...

У сформованій ситуації позиція головних акціонерів гранично зрозуміла. Зіткнувшись з різким погіршенням показників соціально-економічного розвитку установи, невдоволенням колективу, власники спробували домогтися змін в політиці керівництва центру і, в першу чергу, його генерального директора В.В. Шляпникова. Коли ж це не вдалося зробити в рамках закону «Про акціонерні товариства» та Цивільного кодексу, а дії втратив довіру колективу і власників менеджера все більше стали віддалятися від корпоративних та загальнолюдських стандартів, питання вимушено переріс в кримінальну площину.

Тим не менш, рішення простого на перший погляд питання про зміну топ-менеджера, тільки на перший погляд виявилося простим. Вже другий рік розгляд численних звернень акціонерів до правоохоронних органів про злочини, вчинені В.В. Шляпніковим, залишаються без розгляду або отримують формальні відписки. Так, не дано законний хід заявою про злочин за фактом фальсифікації рішень річних зборів акціонерів у Слідчий відділ по району Хамовники від Г.П. Аніліоніса, В.Н. Кончи, Е.М. Пальцьовий. Не розглянуто аналогічну заяву, спрямоване Прокурору міста Москви Державному С.В. Куденееву головою ради директорів ВАТ «Лікувальний центр» Г.П. Аніліонісом. Не знаходить підтримку закону і деморалізований колектив ВАТ «Лікувальний центр», сьогодні вже готовий перекрити вул. Россолімо, але не для виїзду новоявленого «господаря», а в знак протесту. Протесту не тільки проти політики свого керівництва, а й проти бездіяльності влади, при негласному схвалення якого руйнується унікальний медичний заклад.

У колективі прямо кажуть, що В.В. Шляпников, який, до речі, є депутатом муніципального зборів Хамовников, мабуть, сподівається на своїх високих покровителів і впевнений, що йому все зійде з рук. За оцінкою співробітників, ще пам'ятають «золоті часи» ВАТ «Лікувальний центр», при потуранні правоохоронних органів м. Москви і, в першу чергу, Центрального адміністративного округу, будівля ВАТ «Лікувальний центр» скоро буде продано для покриття боргів В.В.Шляпнікова . Не додає оптимізму і співробітникам інформація про те, що, мабуть, з метою диверсифікації ризику втрати майна, неминуче настає у зв'язку з усе більш очевидною судової перспективою, Шляпников і Калмиков недавно і одночасно припинили свої шлюбні відносини. Реальному або фіктивному розлучення невдалих «концесіонерів» можна було б і поспівчувати. Однак, приводи для співчуття є набагато більш серйозні. Призупинення або припинення діяльності загрожує одному з найбільш успішних приватних лікувальних установ столиці з величезною базою пацієнтів. Напевно VIP-друзі гендиректора Шляпникова без кваліфікованої медичної допомоги не залишаться. Але, що робити всім іншим: і хворим, і співробітникам?

Колишню велич

Дійсно, рядовий на перший погляд конфлікт акціонерів і ризикована інвестиційна політика керівництва столичного медичного закладу на повірку можуть мати далекосяжні соціальні наслідки. Занадто великий масштаб майбутньої біди. ВАТ «Лікувальний центр» - одне з найбільших амбулаторно-поліклінічних установ міста, один з піонерів недержавної медицини. Більш ніж за 15 років успішної діяльності центру кваліфіковану медичну допомогу в ньому отримали понад 150 000 пацієнтів. Своє здоров'я центру довіряють не тільки особливо наближені до В.В. Шляпнікову і А.А. Калмикова співробітники Прокуратури. Серед пацієнтів центру - нічого не підозрюють про конфлікт працівники інших органів державної влади, установ, найбільших вітчизняних та іноземних корпорацій, серед яких Судовий департамент Мін'юсту Росії, Пенсійний фонд, Московська обласна Дума, ГК «Росатом», Банк ВТБ, «Кока-кола» , «Філіпс» і т.д. Не забували в центрі і про тих, хто не належить до сильних світу цього: регулярну медичну допомогу в центрі отримували живуть по сусідству ветерани Великої Вітчизняної Війни.

У свої найкращі часи колектив ВАТ «Лікувальний центр» налічував більше 650 співробітників, причому близько третини з них - високопрофесійні лікарі, що мають сертифікат фахівця. До цих пір в центрі працюють 15 докторів медичних наук, 22 кандидати медичних наук. 12 співробітників нагороджені знаком «Відмінник охорони здоров'я», ряд співробітників нагороджені Почесною грамотою та відзначені Подякою Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації. У Центрі можна отримати консультації по 10 найбільш затребуваним напрямками медичного обслуговування: гематологія, гастроентерологія, артрологія, кардіологія, офтальмологія, неврологія, нефрологія, гінекологія, імунологія і алергологія, психоневрологія ...

Сьогодні все це унікальне поєднання накопиченого досвіду, сучасних медичних технологій, рідкісний за теперішніх часів приклад ефективної і одночасно соціально відповідальної діяльності в сфері охорони здоров'я може канути в лету, в кращому випадку тільки увійшовши в бізнес-підручники прикладом того, як не треба вести справи. Питання зі справами, втім, є актуальним і в розрізі «активно» бездіяльних органів правопорядку. Невже в Росії стали брати хабарі не тільки хортенятами, а й медичними діагнозами?

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Експерт заявляє: до тренувань у літній період потрібно підходити особливим чином

В залежності від пори року і температурного режиму слід переглядати підхід до тренувань, впевнені фахівці. Основна проблема занять на відкритому повітрі влітку - спека. Щоб уникнути зневоднення, необхідно підтримувати водний баланс в організмі, пише ABC News.

Спеціаліст по ЛФК Джейсон Карп підкреслює: тренування в жаркий день здатна привести до дворазової втрати рідини в порівнянні з тренуванням в звичайний день. Якщо не пити воду, то людині загрожує тепловий удар і зниження енергії, яка надходить в клітини. В результаті м'язи не працюють належним чином.

Коли на вулиці стоїть підвищена вологість, піт не може нормально випаровуватися з поверхні тіла, охолоджуючи його. Тому внутрішня температура тіла підвищується. Потім, частішає серцебиття на 3-5 удару хвилину при кожній втрати води в розмірі 1%.

Щоб нормально перенести літні тренування, краще зважуватися до і після занять. Це дозволить зрозуміти, скільки води ви втратили. Для охолодження тіла пийте воду, а не розпилювати її на себе. Карп пропонує додавати в напої гліцерин, що дозволяє ниркам зберігати рідина. Він радить пити 20%-ий розчин гліцерину не раніше, ніж за 30 хвилин до тренування.

Починайте з помірних навантажень. Так вийде пристосуватися до зміни температури. Зазвичай достатньо двох тижнів в даному режимі. Притому, варто постійно повільно нарощувати навантаження (наприклад, якщо ви звикли по 30 хвилин займатися, скоротіть до 10 і поступово на 10 хвилин додаючи, нарощуйте). Тренуватися ж найкраще вранці, коли ще прохолодно, і в синтетичній формі, що відводить рідина.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Щоб врятувати пацієнта від агресивного раку, довелося пересадити шість органів

Дев'ятирічна Аланна Шевенелл постраждала від рідкісної форми раку, який влучив у шість основних органів дитини, пише The Daily Mail. Відомо, що пухлина швидко розросталася, наближаючись до серця і збільшуючи тиск на стравохід, тому дівчинка не могла їсти.

Ні хіміотерапія, ні стандартна операція не допомогли позбутися пухлини. На допомогу прийшла трансплантація органів. Співробітникам Дитячого бостонського госпіталю довелося пересадити відразу шість органів. Зараз дівчинка почуває себе нормально, почала їсти і проходить реабілітацію вже вдома.

Дитині пересадили стравохід, печінка, шлунок, селезінку, підшлункову і тонкий кишечник. Свої органи Аланна втратила через міофібробластоми. За словами лікарів, це перша у світі трансплантація стравоходу і перша операція в Новій Англії, в ході якої настільки велика кількість органів пересадили одній людині. Операція тривала 14,5 годин. Дві третини часу хірурги "очищали" залишилися органи від пухлини.

Медики не зовсім впевнені, що дитина позбувся раку назавжди. Можливо, якісь ракові клітини залишилися в організмі. Також до кінця життя дівчинці доведеться приймати препарати, запобігають відторгнення пересаджених органів.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Як збільшити груди за допомогою народних засобів?

Красива і великі груди вважається важливою деталлю привабливого жіночого образу, викликає захоплення у чоловіків і заздрість у жінок. Збільшення грудей народними засобами - чи можливо це? Спробуємо проаналізувати і згадаємо найпопулярніші і, навпаки, маловідомі засоби і рецепти.

- Звичайно ж, відразу на думку спадає капуста. Вона може трохи стимулювати зростання грудей, але помітного результату можна досягти лише в підлітковому віці.

- Вважається, що збільшення грудей сприяє регулярне споживання чорного чаю з молоком.

- Ще одне безпечне народний засіб для збільшення грудей - волоські горіхи з медом. Для цього потрібно залити волоські горіхи рідким медом і «наполягати» не менше тижня. Далі є по кілька горішків 2-3 рази на день.

- В народі існує думка, що потрібно їсти сире тісто. А ось точка зору фахівців дещо відрізняється: вони відзначають, що результат такої дієти досить сумнівний, до того ж можна придбати проблеми з надмірною вагою і травної системою.

- Ще один рецепт збільшення грудей - хлібні скоринки. Мало хто з пробували кажуть, що спостерігали ефект після того, як близько півроку їли скоринки у великій кількості.

- Є і не настільки поширений засіб: протягом місяця потрібно 3 рази в день до їжі з'їдати чайну ложку куркуми з молоком.

- Також можна почути поради про споживання великої кількості жирної їжі. Раціональне зерно в цьому є: обсяг грудей збільшиться, втім, як і обсяги всього іншого. Якщо Ви раптом на це зважитеся, не забувайте, що даний метод може бути небезпечний для підшлункової залози.

- Багато народні засоби для збільшення грудей припускають харчування зеленими яблуками, молочними і кисломолочними продуктами, куркою або рибою, соком лимона, навіть червоним вином і пивом. Хоча лікарі ставляться до таких дієт скептично.

- Існують і рецепти різних відварів, один з них такий: 1 столову ложку шишок хмелю в склянці води поставити на водяну баню на 15 хвилин, прокип'ятити і дати відстоятися, приймати по третині склянки 3 рази на день. Ефект досягається за рахунок гормонів, що містяться в шишках хмелю, тому будьте обережні з цим засобом збільшення грудей.

- Помірне споживання пива - відомий народний засіб збільшення грудей. Але потрібно пам'ятати, що цим рецептом можна зловживати, щоб уникнути формування пивної залежності, плюс ті ж мінуси, що і в рецепті з хмелем.

- Ще один відвар: потрібно змішати зерна жита, ячменю, проса і кукурудзи в рівних частинах, заварити у великій кількості води і вживати 3 рази на день перед їжею. А на ніч потрібно обгортати груди рисовою кашею, а з ранку обполіскувати настоєм ромашки. Але логічно обгрунтувати ефективність цього методу ніяк не виходить.

- Деякі радять робити компреси: 10 раз потрібно чергувати гарячий компрес з маслом іланг-ілангу та герані і холодний з морською сіллю, потім сполоснути чистою водою і нанести крем для підтяжки грудей. Але цей засіб може бути небезпечно, оскільки і перегрівання, і переохолодження можуть провокувати появу пухлин!

- Також є такий рецепт: 50 мл мигдалевого масла, по 10 крапель масла іланг-ілангу та герані змішати і наносити після душу щодня.

- Є позитивних відгуків про аплікаціях блакитної глини на ніч. Це народний засіб щонайменше сприяє підтяжки грудей і підтримання її пружності.

- Є дуже небезпечний і сумнівний метод збільшення грудей втиранням соку цикути. Ні в якому разі не варто його пробувати, оскільки цикута - це отрута!

- Кажуть, що нібито груди збільшать гірчичники, але очевидно, що це не так, до того ж є великий ризик опіку та розвитку пухлин, у тому числі і недоброякісних.

- Ще популярний спосіб: йодні сіточки. У малій кількості це нешкідливо, а у великому такі маніпуляції гарантовано закінчаться опіками.

Використовуючи народні засоби збільшення грудей, в першу чергу керуйтеся головним правилом лікарів: не нашкодь. Звичайно простіше всього скористатися послугами пластичних хірургів і дізнатися скільки коштує збільшення грудей. Але будьте вкрай обережні в експериментах над собою і пам'ятайте, що Ви привабливі саме така, яка є!

Медицина

Posted on June 27th, 2012

У Держдумі пройшов круглий стіл «Організація державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров'я»

22 березня в 15-00, в Державній Думі Комітет ГД з охорони здоров'я провів «круглий стіл» на тему: «Організація державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров'я». Виступаючи на заході, перший заступник голови Комітету Державної Думи з охорони здоров'я, заслужений лікар РФ Тетяна Яковлєва підкреслила:

В даний час державою здійснюються безпрецедентні за обсягом інвестиції в систему охорони здоров'я, насамперед у рамках Програми модернізації охорони здоров'я, національного проекту «Здоров'я» і ряду інших соціальних проектів. Цей факт сам по собі відбиває ясне розуміння владою значущості вирішення питань розвитку ресурсної бази для надання якісної та доступної медичної допомоги населенню, підвищення рівня і тривалості життя. На наших очах будуються сучасні центри високотехнологічної медичної допомоги по найбільш соціально значимим напрямками, ремонтуються і оснащуються сучасним обладнанням лікарні, підвищується ефективність роботи служби швидкої допомоги, забезпечується доступність медичної допомоги (в тому числі і дорогої). Однак, на мій погляд, це не привід для «самозаспокоєння».

Для реалізації настільки амбіційних планів, з моєї точки зору, потрібна зміна підходів держави до взаємодії з приватним бізнесом - як мінімум впровадження практики довгострокового держзамовлення, але, по суті, тут повинна йти мова вже про повноцінний приватно-державне партнерство (ЧГП).

В принципі, російське законодавство регулює таку форму відносин. Є федеральні закони «Про концесійні угоди», «Про інвестиційні фонди», «Про розміщення замовлень на поставки товарів, виконання робіт, надання послуг для державних і муніципальних потреб». Багато суб'єктів Федерації вже прийняли регіональні законодавчі акти про державно-приватне партнерство. Деякі умови та особливості державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров'я встановлені недавно прийнятими законами. Статтею 14 закону «Про основи охорони здоров'я громадян у РФ» вперше встановлено, що до повноважень федеральних органів державної влади у сфері охорони здоров'я відносяться встановлення порядку здійснення медичної діяльності на принципах державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров'я. Закон «Про обов'язкове медичне страхування в РФ» встановив, що здійснювати діяльність у сфері обов'язкового медичного страхування мають право медичні організації будь передбаченої законодавством організаційно-правової форми (у тому числі організації приватної системи охорони здоров'я) та індивідуальні підприємці, що займаються приватною медичною практикою. У світлі розвитку державно-приватного партнерства це стає актуальним, тому що відповідно до цього ж закону з 1 січня 2013 року тариф на оплату медичної допомоги повинен буде фінансуватися в повному обсязі, що має сприяти залученню приватних клінік в систему надання медичної допомоги за рахунок коштів обов'язкового медичного страхування.

Однак, як показує життєвий досвід, що існують стимулів для активного розвитку приватно-державного симбіозу недостатньо. Настав час перестати мислити і діяти моделями «одного-двох кроків», необхідно перейти до нових технологій управління. Під управлінської технологією, яка може принести незаперечні вигоди суспільству, бізнесу і державі я маю на увазі приватно-державне партнерство в самому широкому сенсі: сфера його застосування повинна охоплювати не тільки процеси виробництва та ресурсного забезпечення, надання медичних послуг, але і всю систему в цілому .

На жаль, практика демонструє, що, держава нездатна на платформі виключно бюджетного охорони здоров'я виконувати в повному обсязі гарантії безкоштовної медичної допомоги в державних і муніципальних установах охорони здоров'я. Тому на сучасному етапі російське охорону здоров'я потребує того, щоб в нього прийшов приватний інвестор. Це обгрунтовується в першу чергу тим, що жодне, навіть найбагатша держава світу не в змозі утримувати за рахунок бюджетних коштів всю систему охорони здоров'я. Адже якщо в країні існує тільки державна система охорони здоров'я, витрати на її утримання є одним з провідних факторів збільшення соціальних витрат.

Однак міцної зв'язки «держава-приватник» зараз не виходить через цілого комплексу проблем: недосконалість системи медичного страхування, високі інвестиційні бар'єри для входу в галузь на тлі значних ризиків і недостатньо високої рентабельності (середній період повернення становить 6-7 років), дефіцит кадрів та інше.

По суті, в галузі відсутня на сьогоднішній день прозора стратегія інвестування, ясність джерел отримання прибутку, структури ризиків і логіки роботи. Незважаючи на всі вищезгадані проблеми, ринок медичних послуг в Росії активно росте, хоча й значною мірою в деформованої формі. Експерти ринку вважають, що поточний обсяг ринку медичних послуг коливається в діапазоні від 350-390 млрд. рублів до 460 млрд. рублів. Найбільш поширені оцінки темпів зростання - від 25 до 30%, тобто ринок зростає високими темпами. Наша задача знайти компроміс для підвищення взаємодії держави і бізнесу.

Для держави основною причиною до установи приватно-державного партнерства є все зростаюча потреба в першу чергу в послугах, за поставку яких несе відповідальність держава. Серед них - медичні, освітні, комунальні послуги, послуги транспорту і т.д. За даними британського уряду, такі проекти забезпечують 17% економії для бюджету країни.

Пошлюся на зарубіжний досвід: «обкатані» в багатьох країнах підходи вже дозволили державам, окремих регіонах і навіть самостійним лікарням залучити інтелектуальні та фінансові ресурси партнерів-приватників, залишивши за собою право регулювати і контролювати їх діяльність. Саме охорону здоров'я стоїть на 1-му місці в країнах «Великої сімки» за рівнем залучення приватних інвесторів. І це цілком зрозуміло: приватно-державне партнерство є перевіреним інструментом підвищення ефективності соціальної політики держави, забезпечує якість і доступність медичного обслуговування населення і формує конкурентне середовище в охороні здоров'я. Однак жодне ЧГП не може працювати без зацікавленості держави, яка принципово важлива для забезпечення загального керівництва та надання ресурсів.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

За десятиліття діти в США стали вчетверо частіше відносити себе до протилежної статі

Американські фахівці відзначили зростання числа дітей з розладами статевої приналежності, повідомляє AP. Результати трьох досліджень, проведених незалежними групами вчених, були опубліковані в журналі Pediatrics.

Нормен Спек (Norman Spack) і його колеги з Бостонської дитячої лікарні з'ясували, що за 12 років кількість звернень з приводу розладу статевої ідентифікації зросла в чотири рази. Всього з 1998 по 2010 рік у медустанові лікуйся 97 таких пацієнтів у віці молодше 21 років. Наймолодший з них поступив в клініку в чотирирічному віці.

При цьому на початку зазначеного періоду часу гормональну корекцію статі проходили близько чотирьох пацієнтів на рік. В даний час медустанову щорічно надає допомогу майже двом десяткам дітей з порушенням статевої ідентифікації. Cпек зазначив, що за весь час від лікування відмовився лише один пацієнт.

За даними іншого дослідження, аналогічна ситуація спостерігається в штаті Техас. Крім того, фахівці Дитячої лікарні Лос-Анджелеса описують дитини, що надійшов в медустанову з розладом статевої ідентифікації. Вік пацієнта становить вісім років.

Фахівці вважають, що зростаюче число звернень з приводу вказаної групи психічних розладів обумовлено розробкою ефективної методики для допомоги таким пацієнтам. У США дитина, у якої було діагностовано розлад, до 16-річного віку отримує препарати, що перешкоджають статевого дозрівання. Після цього пацієнтові призначають гормони для придбання вторинних ознак протилежної статі.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Мінздоровсоцрозвитку Росії ставить під загрозу реалізацію президентського проекту

18 листопада 2011 ЗАТ «Біокад» представило в Мінздоровсоцрозвитку Росії заяву про державну реєстрацію лікарського препарату Бевацизумаб, що є біоаналогом зарубіжного лікарського засобу Авастин ®. В рамках процедури державної реєстрації необхідно провести клінічне дослідження лікарського препарату, дозвіл на проведення якого видається зазначеним федеральним виконавчим органом. В ході цього дослідження планується оцінити ефективність, безпека і фармакокінетику відтвореного препарату бевацизумабу в порівнянні з оригінальним препаратом у хворих на рак легені. Проект протоколу був схвалений провідними фахівцями-онкологами Росії. 25 січня 2012 на своєму офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я Росії опублікувало рішення про відмову на проведення клінічного дослідження бевацизумабу.

Міністерство визнає, що препарат бевацизумабу, розроблений ЗАТ «Біокад», є біоаналогом, тобто відтвореним лікарським засобом, однак далі робить парадоксальний висновок і вимагає досліджувати його як оригінальний препарат, тобто провести повну програму клінічного дослідження бевацизумабу, включаючи визначення максимальної переносимої дози.

Дана вимога не тільки незаконно, але й неетично (вводити хворим, а тим більш здоровим добровольцям завідомо токсичні дози було б злочинно). Мінздоровсоцрозвитку Росії знову ставить під загрозу реалізацію пріоритетного Президентського проекту (у вересні 2011 року аналогічна ситуація склалася з першим вітчизняним препаратом ритуксимабу). Авастин ® показаний для терапії ряду широко поширених злоякісних пухлин, і щорічно з коштів федерального бюджету витрачається до 2 млрд. рублів на його закупівлю. Поява вітчизняного препарату бевацизумабу дозволило б скоротити ці витрати удвічі і багаторазово підвищити доступність сучасного ефективного лікування для російських хворих.

У зв'язку з незаконними діями Департаменту державного регулювання обігу лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я Росії ЗАТ «Біокад» має намір захищати свої права та інтереси в суді.

Про компанію «Біокад»

Закрите акціонерне товариство «Біокад» - російська біотехнологічна компанія, створена в 2001 р. Компанія є одночасно науково-дослідної і виробничої структурою повного циклу: розробку нових лікарських коштів здійснює власне науково-дослідний підрозділ, препарати виробляються в строгій відповідності з міжнародними вимогами до фармвиробництв (стандарти GMP) на власному сучасному заводі, розташованому в с.Петрово-Дальнє Красногорського району Московської області.

Діяльність компанії зосереджена, головним чином, на розробці оригінальних і відтворених препаратів в наступних терапевтичних областях: урологія / гінекологія, онкологія, гематологія, неврологія та інфекційні хвороби.

ЗАТ «Біокад» є виробником перших російських біоаналогов гранулоцитарного колонієстимулюючого фактора (Лейкостім), інтерферону бета-1b (Ронбетал), препаратів інтерферону альфа (Генферон, Генферон Лайт) і ряду протипухлинних препаратів. В даний час компанією проводяться клінічні дослідження інноваційних препаратів на основі пегільованих білків.

Медицина

Posted on June 27th, 2012

Акрихін піднявся на другу позицію в рейтингу впливовості

«Акрихін» посів 2-у позицію в «Рейтингу впливовості суб'єктів російського фармацевтичного ринку» в номінації «Локальний фармацевтичний виробник» за підсумками 2011 року. Рейтинг є щорічним спільним проектом «Фармексперт. Аналітика та консалтинг »і газети« Фармацевтичний вісник ».

У 2011 році на думку фармобщественності ступінь впливовості «акрихіну» серед локальних фармвиробників виросла в порівнянні з попереднім роком. У трійці лідерів 2010 року - «Фармстандарт», «Штада СІ-АЙ-ЕС», «Акрихін» - в 2011 році відбулася рокіровка: «Акрихін» піднявся з 3-го рядка рейтингу на 2-у.

На думку аналітиків «Фармексперту», результати рейтингу відображають найбільш значущі закономірності формування інформаційного поля фармацевтичної галузі. Висока інформаційна активність «акрихіну» у 2011 році обумовлена активним ростом компанії відповідно до пріоритетів розвитку російської фарміндустрії. «Акрихін» зміцнив позиції на ринку, продовжив реалізацію інвестиційної програми з модернізації виробництва, поповнив портфель новими препаратами, велика частина з яких є соціально значущими, уклав ряд стратегічних угод з розробки інноваційних лікарських засобів. Крім того, минулий рік для «акрихіну» був ювілейним - компанія відсвяткувала 75-річчя, приурочивши до цієї дати ряд комунікаційних активностей.

Ян Слоб, президент «акрихіну»: «Рейтинг впливовості« акрихіну »за період 2009-2011 рр.. зріс з 7-ій позиції в 2009 році до 2-ої в 2011 році, що є підтвердженням нашого динамічного розвитку і перманентного посилення позиції на російському фармацевтичному ринку ».

Про рейтингу впливовості суб'єктів російського фармацевтичного ринку

Рейтинг впливовості суб'єктів російського фармацевтичного ринку проводиться втринадцяте. Проект здійснюється з метою визначення лідерів фармацевтичної індустрії та їх інформаційної активності. Розрахунок рейтингу вівся на підставі більше 700 думок респондентів з шести експертних груп: представники науки, державні службовці, представники російських та іноземних виробників, представники компаній-дистриб'юторів, директора / завідувачі аптеками. Перераховані аудиторії мають спеціалізованої на фармринку інформацією і характеризуються як експертні. Географія дослідження - 35 регіонів Росії по 8-й федеральним округам.

Інформація про компанію «Акрихін»

«Акрихін» - одна з провідних російських фармкомпаній з випуску високоякісних лікарських засобів, входить в ТОП 5 найбільших локальних фармвиробників за обсягом продажів на російському фармацевтичному ринку.

«Акрихін» заснований в 1936 році. В продуктовому портфелі компанії налічується більше 150 препаратів основних фармако-терапевтичних напрямків: кардіологія, неврологія, педіатрія, гінекологія, дерматологія та ін «Акрихін» випускає широкий спектр соціально значущих ліків, будучи одним з найбільших російських виробників препаратів переліку ЖНВЛП, а також лікарських засобів для лікування туберкульозу і діабету.

З 2007 року стратегічним партнером «Акрихін» на російському фармацевтичному ринку є компанія «Польфарма». Стратегічне партнерство передбачає тісну співпрацю компаній в галузі досліджень і розробок, виробництва і просування лікарських засобів. У 2011 році «Польфарма» зміцнила і розширила партнерство, придбавши мажоритарний пакет акцій «акрихіну».

Медицина

Posted on June 27th, 2012