Кращі статті

June 6, 2012

@@description=Шкільні уроки фізкультури замінять гімнастикою і фітнесом. Відповідну угоду уклали Міносвіти Росії, Федерація фітнес-аеробіки та Федерація художньої гімнастики. ->Згідно з документом дошкільнят та... Шкільні уроки фізкультури замінять гімнастикою і фітнесом

Шкільні уроки фізкультури замінять гімнастикою і фітнесом. Відповідну угоду уклали Міносвіти Росії, Федерація фітнес-аеробіки та Федерація художньої гімнастики.

Згідно з документом дошкільнят та учнів молодших класів чекає спеціальна міжнародна програма, розроблена Федерацією художньої гімнастики. Учениця дев'ятого-десятих класів викладатимуть фітнес-аеробіку.

Як розповіла президент Федерації фітнес-аеробіки Ольга Слуцкер, є пропозиція з наступного навчального року впровадити цю освітню програму в усіх школах. Викладачам фізкультури доведеться пройти спеціальні курси.

Глава Міносвіти Андрій Фурсенко відзначив, що в школи планується перерахувати 120 млрд руб. на закупівлю спортивного обладнання та перенавчання вчителів, на підвищення їх зарплати. Підвищення оплати праці чекає тільки найдостойніших педагогів.

Медицина

June 6, 2012

Обладнання на суму 270 млн рублів надійшло в іванівський онкодиспансер

Потужне сучасне обладнання на суму 270 млн. рублів надійшло в Іванівський онкологічний диспансер. Переоснащення Іванівського обласного онкологічного диспансеру найсучаснішим обладнанням здійснюється в рамках реалізації в регіоні федеральної Програми "Удосконалення надання онкологічної допомоги населенню", повідомили в прес-службі облправительства.

Серед поставленого в онкодиспансер обладнання: лінійний прискорювач - найпотужніше сучасне обладнання з дистанційного лікування пухлин. Установка лінійного прискорювача розпочнеться в жовтні. Також до лікувального закладу надійшов набір дозиметричної апаратури та система тривимірного планування, за допомогою яких буде здійснюватися розмітка для подальшої променевої терапії. Встановлюється набір лабораторного обладнання нового покоління для діагностичних цілей.

В рамках програми Іванівському обласному онкологічному диспансеру виділено понад 437 млн. рублів з федерального бюджету, співфінансування обласного бюджету - 175 млн. рублів. Усього сума коштів, виділених лікувальному установі, склала більше 612 млн. рублів, розповіли в прес-службі облправительства.

Фахівці відзначають, що програма "Удосконалення надання онкологічної допомоги населенню" дозволить значно поліпшити матеріально-технічну базу онкологічної служби, підготувати кадри, відпрацювати взаємодію служби та первинної ланки, забезпечити більш раннє виявлення та лікування злоякісних новоутворень. Все це буде сприяти зниженню смертності від злоякісних утворень та забезпечення населення якісною спеціалізованою медичною допомогою на найсучаснішому рівні.

Відкриття діагностичного променевого блоку і блоку променевої терапії заплановано на грудень 2010 р.

Медицина

June 6, 2012

Препарати для хворих на рак дітей з'явилися в НДІ дитячої онкології

Вирішилася проблема з браком лікарських засобів для хворих на рак дітей в НДІ дитячої онкології та гематології, повідомляє РИА Новости. За словами заступника керівника НДІ дитячої онкології по лікувальної та науковій роботі Георгія Менткевіча, всі необхідні препарати вже надійшли в лікарню.

"Онкоцентр отримав кошти, оголосив аукціони, невелика кількість було куплено благодійними фондами. Зараз препарати практично все є, ситуація в цьому плані нормалізувалася", - пояснив Менткевіч.

У лютому 2012 року в НДІ дитячої онкології та гематології Російського онкологічного наукового центру імені Блохіна виник дефіцит протипухлинних і протигрибкових ліків. Професор Менткевіч звернувся за допомогою до благодійного фонду "Настенька" з проханням виділити на закупівлю необхідних дітям препаратів три мільйони рублів.

На думку Менткевіча, дефіцит ліків був пов'язаний з декількома обставинами: закупівлею російських аналогів замість зарубіжних препаратів, проблем з придбанням зарубіжного ліки, виробництво якого було тимчасово припинено, несвоєчасним перерахуванням коштів на закупівлю препаратів, а також з новорічними канікул.

Раніше в інтерв'ю "Московським новинам" директор онкоцентру Михайло Давидов пояснював виник дефіцит затягнутими термінами проведення аукціонів. За його словами, РОНЦ отримав на придбання ліків 800 000 000 рублів в середині лютого 2012 року і не встиг закупити необхідні препарати. Законодавство відводить на проведення аукціонів 45 днів.

Зараз онкоцентр відповідає на запит Міністерства охорони про причини збою в забезпеченні дітей ліками, який надійшов до лікувального закладу на початку березня.

Медицина

June 6, 2012

@@description=В останніх числах грудня експерти фармацевтичної галузі підбили підсумки року та обговорили перспективи 2012 року. Що чекає галузь в наступному році? Учасники ринку про ризики і перспективи: ->201... Експерти про найголовніші події фармацевтичного ринку 2011 і прогнозах на 2012 рік

В останніх числах грудня експерти фармацевтичної галузі підбили підсумки року та обговорили перспективи 2012 року. Що чекає галузь в наступному році? Учасники ринку про ризики і перспективи:

2011 можна назвати роком «фармацевтичних кластерів»

Сергій Циб, директор Департаменту хіміко-технологічного комплексу і біоінженерних технологій Мінпромторгу Росії:

2011 став для російської фармпромисловості початком активної фази реалізації Стратегії розвитку фармпромисловості на період до 2020 р., затвердженої наказом Мінпромторгу Росії № 956 від 23.10.2009 р. Перш за все, урядом була затверджена ФЦП «Розвиток фармацевтичної і медичної промисловості Російської Федерації на період до 2020 року і подальшу перспективу ». У 2011 році в рамках реалізації ФЦП укладено понад 140 контрактів. 2/3 коштів спрямовується на фінансування науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, в т.ч. на розробку технологій виробництва життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів, трансфер зарубіжних розробок інноваційних лікарських засобів, доклінічні та клінічні дослідження ліків. У реалізацію Стратегії ФАРМА 2020 залучені наукові установи РАН і РАМН, вищі навчальні заклади Міністерства освіти та науки і Міністерства охорони здоров'я Росії, МДУ ім. М.В. Ломоносова, а також фармпідприємства різних форм власності.

У рамках ФЦП передбачено також вкладення коштів держбюджету в розвиток матеріально-технічної бази державних фармпідприємств і підприємств, що здійснюють випуск медтехніки і виробів медпризначення, а також розвиток матеріально-технічної бази вузів і наукових організацій, що здійснюють прикладні дослідження і розробки в області створення інноваційних лікарських засобів, медичної техніки та виробів медпризначення. Одним з результатів стане створення інноваційних впроваджувальних центрів в області розробки лікарських засобів нового покоління і медичного приладобудування, що включають науково-дослідну та освітню бази, центри трансферу технологій та дослідно-промислове виробництво, у тому числі в рамках кластерної інфраструктури.

Російські інститути розвитку, такі як ВАТ «Роснанотех», Фонд «Сколково», Фонд сприяння розвитку малих форм підприємств у науково-технічній сфері, Російська венчурна компанія і інші анонсували значна кількість угод саме в галузі розробки та організації виробництва інноваційних лікарських препаратів.

2011 можна також назвати роком «фармацевтичних кластерів». Тема їх розвитку і внеску в інноваційний розвиток фармгалузі була одна з ключових на конференціях та «круглих столах» самого різного рівня. І дійсно, вражає активну участь у розвитку фармацевтики місцевих органів влади, вітчизняних та іноземних компаній, вузів в таких регіонах як Калузька, Ярославська, Московська, Волгоградська, Свердловська області, міста Санкт-Петербург і Нижній Новгород. У кожного кластера стала вимальовуватися власна концепція розвитку, з'явилися перші резиденти, в т.ч. з числа найбільших світових фармкомпаній, які оголосили про локалізацію різних компетенцій, починаючи з досліджень і закінчуючи виробництвом лікарських засобів. Заявлені фармацевтичними компаніями інвестиції на 2010-2013 роки становлять понад 40 млрд. руб, з них вітчизняними компаніями - більше 15 млрд. руб.

Рік запам'ятається, безсумнівно, і підписанням документів щодо вступу Росії до СОТ. Для фармпромисловості цей крок принесе як нові виклики щодо посилення конкурентоспроможності на локальному ринку, так і нові можливості з експорту інноваційної продукції.

У 2012 р. ми продовжимо роботу з розвитку нормативно-правової бази в галузі регулювання обігу лікарських засобів. Мова, в першу чергу, йде про правила організації виробництва і контролю якості лікарських засобів, на які підприємства галузі повинні перейти з 2014 р. При цьому важливо прийняти Правила, гармонізовані з Правилами GMP Євросоюзу.

Відповідність виробництва лікарських засобів Правилам GMP має призвести до позитивної динаміки експортного потенціалу та поліпшення інвестиційного клімату в фармсектора.

Від усієї душі вітаю колег і їх близьких з Новим Роком та Різдвом! Бажаю нових успіхів, щастя і благополуччя. Нехай наступний рік стане роком безкрайніх можливостей і грандіозних звершень для всіх нас і, звичайно, російської фармацевтичної промисловості.

З надією на колосальні зміни у стратегії і тактиці розвитку охорони здоров'я

Лариса Попович, директор Інституту економіки охорони здоров'я Вищої школи економіки:

- Позитивними моментами року, на мій погляд, стали прориви в системі світової охорони здоров'я. Досягнення ці важливі, оскільки саме вони багато в чому визначать, як буде розвиватися російське охорону здоров'я. У числі світових досягнень потрібно відзначити, перш за все, прорив у сфері боротьби зі СНІДом, винахід потенційного «еліксиру молодості», що уповільнює симптоми старіння, повідомлення про появу вакцини проти деяких видів раку, практичне впровадження технологій вирощування нових органів, складні трансплантологіческіе операції, про які писали ЗМІ, початок впровадження технології створення персоналізованих ліків на основі досліджень генома, створення комп'ютерних моделей для моделювання клінічних випробувань нових ліків, істотно прискорюють їх вихід у практику, досягнення в галузі медичних нанотехнологій. Чудових відкриттів було багато - для світової охорони здоров'я 2011 г.стал плідним. Росія, на жаль, значними інноваційними проривами похвалитися не може, хоча наші лікарі досягли значного успіху в сфері надання високотехнологічної допомоги. Тим не менш, в якості основного позитиву слід назвати, перш за все, виділення грошей на модернізацію. Такі значні додаткові ресурси в охорону здоров'я не вливалися раніше ніколи. Фінансові кошти вже почали надходити в регіони; на них закуповують техніку, ремонтують медичні установи, які давно потребують оновлення.

Однак головним досягненням року, що минає можна назвати підвищений інтерес керівництва країни, бізнесу і суспільства до проблем російської охорони здоров'я. Так, стратегія «Фарма 2020» і президентська програма модернізації дали поштовх до розвитку фармацевтичної промисловості. Робота над стратегією розвитку виробництва медичної техніки активізувала цю сферу. Інтерес суспільства до проблем галузі пробудило обговорення закону «Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації», яке тривало весь рік.

Якщо говорити про те, чого не вдалося зробити в 2011 році, які негативні моменти не вдалося подолати, то це, в першу чергу, наслідки недостатньої опрацьованості окремих положень Федерального закону «Про обіг лікарських засобів». Проблеми, пов'язані з реєстрацією ліків, з проведенням клінічних випробувань, ринок вже встиг відчути в повній мірі. У 2011 році довелося розсьорбувати і наслідки поспішно прийнятого Федерального закону «Про обов'язкове медичне страхування в РФ», який погіршив ситуацію в галузі.

Населення вже зіткнулося з тим, що обіцяний вільний вибір медзакладу так і залишився декларацією; виникли проблеми з оплатою медичної допомоги - роботу закладів охорони здоров'я сильно ускладнили вимоги Федерального Фонду. Складності очікують нас і в наступному році: у зв'язку з централізацією фінансування медичних установ дуже ймовірно, що почнуться неплатежі.

Але, мабуть, найголовнішою невдачею 2011 року стали прийняття Федерального закону «Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації». Незважаючи на те, що весь рік робилися зусилля щодо його поліпшення, документ був прийнятий в тому вигляді, який не гарантує збалансованості обсягу зобов'язань держави з існуючими фінансовими ресурсами. Отже, російське охорону здоров'я і в 2012-м не стане більш прозорим, не вирішить проблеми ні з тіньовими платежами, ні з гідною оплатою праці, не позначить чітких меж між платними і безкоштовними послугами. Всі проблеми, що існують в охороні здоров'я, і на вирішення яких нібито і був спрямований Закон, залишилися.

У наступному році ми відчуємо всі «пастки» цього документа: виникнуть проблеми, пов'язані з потенційним конфліктом між лікарем і пацієнтом через недофінансування зобов'язань; в законі існують дивні норми щодо стандартів і порядків, погано прописана частина, що стосується Орфа препаратів, перенесення відповідальності на регіони тільки погіршить ситуацію з лікуванням таких хворих. На жаль, прийняття закону не вдалося призупинити або хоча б поправити його таким чином, щоб були вирішені всі питання охорони здоров'я.

Дуже розраховую на те, що в 2012 р., після закінчення електоральної ейфорії, нарешті, прийде розуміння того, що охорона здоров'я, як частина загальної системи охорони здоров'я нації, є стратегічно найважливішим пунктом в планах уряду, і вимагає глибоко продуманого професійного реформування і підвищення ефективності . Тому що без здорового народу в умовах демографічної катастрофи ні про які інноваційних прориви в країні не може бути й мови. Дуже сподіваюся, що 2012 р. принесе колосальні зміни в стратегію і тактику розвитку вітчизняної охорони здоров'я.

Готувати кадри не тільки у себе, а й за кордоном

Петро Глибочка, ректор Першого МГМУ ім. І.М. Сеченова, член-кореспондент РАМН, професор, д.м.н.:

Рік, що минає 2011 рік був не простий, в ньому було багато труднощів і радостей, проблем і успіхів. І все ж для Першого Московського державного медичного університету ім. І.М. Сеченова його можна вважати успішним.

В цьому році наш вуз успішно пройшов державну атестацію і підтвердив вищий акредитаційний статус - «Університет». Також цього року відбувся перший випуск фахівців зі стін уже Університету. Вважаю це важливим і знаковою подією.

Враховуючи потреби сучасної охорони здоров'я, ми прагнемо розширювати напрями професійної підготовки у Першому МГМУ ім. І.М. Сеченова. До відкритих в минулому році спеціальностями «Клінічна психологія», «Соціальна робота», «Біотехнологія», «Біоінженерія і біоінформатика», в 2011 р. ми додали «Економіку і управління на підприємстві в охороні здоров'я» і «Матеріалознавство і технологію матеріалів».

З десяти факультетів Першого МГМУ ім. І.М. Сеченова - фармацевтичний завжди був і залишається динамічно розвиваються. Він був організований як самостійний фармінстітут в 1936 р., а в 1958 р., перетворений у фармацевтичний факультет 1-го Московського медичного інституту (а нині Перший МГМУ ім. І.М. Сеченова). В даний час на факультеті навчається 1935 студентів. Конкурс на фармацевтичний факультет традиційно високий.

У 2011 р. спільно з Російською академією медичних наук і Міністерства охорони здоров'я Росії ми відкрили Центр інноваційних освітніх програм «Медицина майбутнього», де будемо готувати лікарів-дослідників за напрямками «лікувальна справа» та «фармація». Запрошуємо до навчання в ньому успішних і творчо мислячих студентів державних медвузів країни.

У Першому МГМУ ім. І.М. Сеченова відкритий і розвивається університетський медтехнопарк, ми успішно реалізуємо проект створення Федеральної електронної медичної бібліотеки. У 2012 р. буде завершена робота по створенню двох центрів: лапароскопічного, для відпрацювання навичок на тварин, і переливання крові, який буде забезпечувати потреби не лише нашого Клінічного центру, а й федеральних медустанов. Уже двічі разом зі Службою крові ми провели в університеті Дні донорського повноліття, де багато наших студентів отримали перші навички добровільної безкорисливої допомоги.

Перший Мед активно включився в спортивне волонтерський рух. На базі університету створено один з 26 російських центрів, які готують фахівців за напрямом «допінг-контроль» до роботи на XXII Олімпійських та XI Параолімпійських зимових іграх в Сочі в 2014 р.

За минулий рік значно розширилися міжнародні контакти Університету і великих зарубіжних вузів. Тут наша мета від міжнародного визнання авторитету Першого МГМУ ім. І.М. Сеченова перейти до створення єдиного європейського та світового освітнього простору.

У новому році в Першому Меду з'являться ще й науково-освітні клінічні центри, які дадуть можливість кафедрам і клінікам розвиватися, маючи в своєму складі наукову групу. Це дозволить університетського Клінічному центру, що складається з 18 різнопрофільних клінік, взяти на себе і тематичних хворих.

Велику підтримку і взаєморозуміння в реалізації наших проектів ми знаходили весь рік у керівництва країни, Мінздоровсоцрозвитку Росії, РАМН, Міністерства освіти та науки РФ. Цього року Російська академія наук (РАН) поповнилася трьома новими дійсними членами, а Російська академія медичних наук (РАМН) - відразу 15 академіками і членкорам - представниками Першого Меду.

За підвищення прибутковості в умовах, наближених до бойових

Валерія Солокія, генеральний директор Аптечної мережі 36,6:

Рік, що минає 2011 р. був непростим - весь рік ринок боровся за підвищення прибутковості в умовах, наближених до бойових. Практично вся аптечна роздріб отримала різке підвищення ставок страхових внесків з 14% до 34%, що збіглося зі скасуванням спеціального податкового режиму у вигляді ЕНВД. Одночасно з втратою пільгового оподаткування продовжувало і продовжує діяти постанова про державне регулювання цін на асортимент з переліку ЖНВЛП.

Однак, незважаючи на всі труднощі, цього року нам вдалося досягти багато чого. Ми запустили новий формат продажів - «Острова СТМ» - це невеликі торгові точки по 5 - 10 кв. м. в торгових центрах, відкрили концепт-магазин товарів для краси 36,6 Lab і почали просування в мережі ексклюзивних брендів з Америки і Європи.

Протягом всього року ми продовжували зміцнювати свої позиції виробника, і в грудні частка ВТМ у виручці компанії досягла 15%. Нового рівня у своєму розвитку досягло оптове напрям ВТМ. Якщо минулого року ми продавали наші товари під ВТМ тільки іншим аптечним мережам і фармдістрібьюторов, то зараз ми пішли ще далі і продаємо наш товар в неаптечной роздробі: в магазинах парфумерії та косметики, мережі дитячих товарів і гіпермаркетах.

Виробничий сегмент збільшив частку власних брендів, а зростання аптечної мережі в два рази перевищив зростання самого ринку

Вадим Музяев, Президент Групи компаній «Протек»:

Мені б хотілося зазначити, що в році, що минає разом з партнерами ми багато чого зробили для підтримки стабільності фармацевтичного ринку, збільшення стійкості компаній. Незважаючи на те, що рік був непростим, багато компаній галузі змогли виробити оптимальні бізнес-стратегії, підвищити свою ефективність і стійкість. Нам також багато чого вдалося зробити. У роздрібному сегменті ми успішно працювали над збільшенням конкурентоспроможності та скороченням операційних витрат. Аптечна мережа «Ріглі» протягом року демонструвала зростання виручки, майже в два рази перевищує зростання ринку - і цей факт особливо позитивний в умовах збільшення податкового тягаря для аптек з початку цього року. У нашому виробничому сегменті істотно збільшилася частка високомаржинальних власних брендів. Крім того, за рахунок покупки компанії «Анвілаб» ми отримали можливість виходу на безрецептурний ринок. І нарешті, в основному сегменті Групи - Дистрибуції - ми продовжили працювати над підвищенням ефективності операційної діяльності, асортименту, розвитку конкурентоспроможних послуг для компаній-партнерів та клієнтів. Зазираючи в майбутнє, сподіваємося, що в 2012 р. фармацевтичний ринок отримає нові стимули розвитку, а галузеві гравці збільшать свою ефективність і стійкість.

Держава не повинна регулювати рівень рентабельності аптек

Олена Неволіна, виконавчий директор «Аптечної гільдії»:

2011 р. був для аптечного роздробу непростою. Підвищення ставки страхових внесків позначилося на всіх галузях, але на фармацевтичному ритейлі особливо, сьогодні це одна з небагатьох галузей, в якому держава регулює рівень рентабельності. А інакше як «обмеження рентабельності» не назвеш то регулювання роздрібної торгівлі лікарськими засобами, яке сьогодні здійснює держава: ціни на ЖНВЛП, асортимент товарів, які може продавати аптека, вимоги до фахівців, необхідність тримати в аптеці мінімальний асортимент, незалежно від попиту. Навіть вступив в силу в листопаді 2011 року закон № 99 «Про ліцензування окремих видів діяльності» обмежив можливості аптечних мереж розвиватися, тому що відповідно до його вимог аптечна мережа може за рік розширитися максимум на 6 торгових точок. Не дуже зрозуміло, наскільки краще відповідно до цього закону будуть жити і індивідуальні підприємці ...

Але, в переддень Нового року завжди хочеться згадати про хороше, що було в році, що минає. Вперше за останні роки аптеки не чули відкритих образ на свою адресу від перших осіб держави - це вже велике досягнення всіх учасників аптечного бізнесу. Як наслідок - роздрібна торгівля лікарськими препаратами та виробами медичного призначення була включена в перелік галузей, яким на 2 роки надали податкові пільги. Правда, тут потрібно обмовитися, що відповідно до прийнятих в інших країнах правилами - отримали ці пільги тільки ті аптеки, які є малим підприємством. Але, тим не менш, це перемога, тому що законодавці зрозуміли різницю між роздрібною торгівлею взагалі і роздрібною торгівлею в аптеці.

Ще одна, нехай невелика, але важлива перемога - чергове скорочення мінімального переліку. За цей собая подяку за підтримку ФАС: тут навіть не важливо, на скільки найменувань скоротився перелік, найважливішим у новому наказі є союз «або» щодо лікарських форм. Повернення в асортимент ряду товарних груп не лікарського асортименту - важливий напрямок руху Мінздоровсоцрозвитку. Сподіваємося, що в світлі положень нового закону «Про основи охорони здоров'я громадян РФ» цей тренд продовжиться.

Уже згаданий в негативній формі закон № 99 має і багато позитивного для учасників бізнесу: по-перше, ліцензії стають безстроковими, по-друге навіть при наявності скарг перевірка повинна бути узгоджена з прокуратурою. І найголовніше, що в осяжному майбутньому ми, нарешті, дізнаємося, скільки реально працюючих аптечних об'єктів присутній на фармацевтичному ринку! Тому що тепер власників зобов'язали подавати інформацію про прийняте ними рішення припинити займатися ліцензованим видом діяльності.

За 2011 рік НП «Аптечна гільдія» приросла ще 8 високопрофесійними учасниками, для яких рішення про вступ було прийнято усвідомлено. Їм хотілося, щоб їх голос почули.

Хочеться побажати учасникам бізнесу в Новому році, щоб слова міністра охорони здоров'я і соціального розвитку Тетяни Голікової щодо сотні відсотків рентабельності фармацевтики стали пророцтвом. Щоб друга хвиля кризи не «накрила» тих професіоналів, які не мислять для себе іншої діяльності, крім аптечної. І найголовніше - ЗДОРОВ'Я Вам і Вашим близьким! А рентабельність будемо підвищувати за рахунок профілактики та пропаганди здорового способу життя.

Медицина

June 6, 2012

Фармацевтична індустрія: як залучити кращих співробітників в умовах регульованої галузі

Проблема пошуку і застосування на практиці найбільш ефективних стратегій управління персоналом стала одним з ключових питань XVII HR-Форуму «HR 2012: ефективні стратегії, успішні рішення», що пройшов в Москві 14 березня 2012 року. В активному обговоренні даної проблеми взяла участь біофармацевтична компанія «АстраЗенека», яка представила учасникам свою концепцію залучення нових співробітників для роботи в такій регульованої галузі, як фармацевтика.

В даний час існує цілий ряд факторів, що обмежують можливості залучення перспективних кандидатів в області фармацевтики. Так, законодавчі ініціативи, що обмежують взаємодію фармкомпаній та медичної спільноти, створили невизначеність щодо розвитку ситуації в галузі, що зумовлює високу лояльність кандидатів до поточних роботодавцям та їх небажання переходити на нове місце роботи. До інших факторам можна віднести відсутність можливості публічно просувати бренд роботодавця через продукти компанії, а також обмеженість цільової аудиторії потенційними кандидатами з вищою медичною або фармацевтичною освітою. Крім того, серед офісних / "неполевих" вакансій з'являються принципово нові ролі на ринку, що пояснює недолік кваліфікованих фахівців на різних рівнях.

В цих умовах ефективна HR-стратегія включає такі елементи, як партнерська взаємодія наймають менеджерів і HR, висока кваліфікація рекрутерів і, нарешті, побудова сильного бренду роботодавця.

Ольга Молина, директор з персоналу «АстраЗенека Росія»: «Розвиваючи бренд« АстраЗенека »як роботодавця, ми працюємо з усіма цільовими аудиторіями, будь то співробітники компанії, потенційні кандидати, початківці фахівці або представники третіх сторін, таких як рекрутингові агентства. Ми дуже пишаємося нашим брендом і направляємо максимальні зусилля на те, щоб представники всіх цільових аудиторій знали і розуміли наші цінності. Мета нашої HR-брендингової діяльності полягає в тому, щоб на підставі повної достовірної інформації кандидати брали усвідомлене рішення, йти до нас у компанію чи ні. Наша основна задача - залучення і утримання талановитих, здібних фахівців, які є стратегічним перевагою будь-якої компанії ».

У 2012 році компанія «АстраЗенека» продовжить роботу з розширення активностей, спрямованих на розвиток бренду роботодавця. Перш за все, заплановано істотне збільшення присутності компанії в ЗМІ. Крім цього, серйозна увага буде приділятися візуалізації діяльності (реклама вакансій, розробка сторінок роботодавця на цільових онлайн ресурсах, а також банерів, брошур, плакатів), розробці і створенню корпоративних стендів, презентацій компанії в цільових вузах країни, участі в HR-конференціях і круглих столах, розміщення контекстної реклами і т.п. В якості одного з інструментів залучення співробітників для роботи в компанії все активніше будуть використовуватися сучасні технології - блоги, веб-ресурси, соціальні мережі, (в тому числі корпоративні мережі компанії «АстраЗенека»).

Серйозну увагу також буде приділятися заходам, спрямованим на внутрішнє позиціонування бренду - свят, «дням здоров'я» і т.д.

Ольга Молина: «Найбільш сильний союзник будь-якої компанії в справі побудови іміджу роботодавця - це її власні співробітники. І, якщо вони будуть говорити своїм знайомим, що робота в «АстраЗенека» не повністю відповідає обіцянкам, даним на співбесіді, то в результаті може постраждати вся система підбору. Тому ми намагаємося вибудовувати з працівниками максимально відкриті взаємини, адже найкращий спосіб утримати таланти - чесно виконувати всі обіцянки, дані ним на стадії працевлаштування ».

Довідка про компанію «АстраЗенека»

«АстраЗенека» є міжнародною інноваційної біофармацевтичної компанією, націленої на дослідження, розвиток і комерційне використання рецептурних препаратів в таких терапевтичних областях, як гастроентерологія, кардіологія, неврологія, онкологія, респіраторні та інфекційні захворювання. Компанія представлена більш ніж в 100 країнах світу, а її інноваційними препаратами користуються мільйони пацієнтів. «АстраЗенека» входить до ТОП-12 фармацевтичних виробників рецептурних препаратів в Росії.

Додаткова інформація: www.astrazeneca.com, www.astrazeneca.ru

Медицина

June 6, 2012

Тривалий стрес і депресія можуть призвести до розвитку ракових захворювань

Тривалий стресовий стан і депресія можуть привести до розвитку онкологічних захворювань. До такого висновку прийшли американські вчені з Х'юстонського Центру Андерсона з вивчення раку, повідомляє британська радіомовна корпорація Бі-бі-сі. Протягом останніх років світова наука припускала існування залежності між депресивним станом і раковими захворюваннями. Однак зараз уперше отримані відповідні докази на біологічному рівні.

Як повідомив керівник досліджень професор Еніл СОД, у випробовують депресію пацієнтів виявлено багато разів підвищений вміст протеїну - Focal Adhesion Kinase / FAK /, який сприяє утворенню ракових клітин і поширенню метастазів. Більш того, що утворюється в організмі знаходиться в стані затяжного стресу або депресії людини протеїн норепінефрін діє як прискорювач поширення уражених раком клітин.

"Наші роботи демонструють, що депресія сприяє розвитку онкологічних захворювань", - заявив Еніл СОД.

Одночасно американські вчені запропонували ряд способів боротьби з депресією. Головним з них, на думку професора психології Гарвардського університету Джона Рейт, є спорт. "Фізичні навантаження знижують занепокоєння, звільняють людину від депресивних думок і почуттів", - вважає він.

В ході досліджень наукова група на чолі з Рейт встановила, що під час занять спортом в організмі людини відбувається активізація особливих гормонів і протеїнів, які стимулюють оптимістичний погляд на життя і підвищують самооцінку. "Спорт краще найпотужніших ліків-антидепресантів", - заявив Рейт.

Собаки здатні відчути рак передміхурової залози у людини

КАЇР. / Діна П'яних /. Чутливий собачий ніс здатний відчути рак простати у людини. До такого висновку дійшли французькі вчені після проведення серії досліджень, пише саудівська газета "Ер-Ріяд".

Встановлено, що за запахом сечі людини собаки можуть визначити наявність цієї небезпечної недуги. На думку вчених, злоякісні клітини виділяють певний "аромат", невловимий для людини, але сприймається тонким собачим нюхом. Однак оскільки чотириногі друзі людини не можуть повідати про те, що саме вони вловлюють, дослідникам належить ще чимало роботи по виявленню специфіки запаху ракових клітин з тим, щоб у майбутньому створити "електронний ніс". У будь-якому випадку, зазначає видання, відкриття вчених є революційним, оскільки дозволить виявляти рак передміхурової залози на ранній стадії, успішно піддається лікуванню.

Кілька років тому дослідники з США і Великобританії вперше спробували показати, що собаки здатні визначати, хворий чи ні раком осіб. Зокрема, американцям вдалося навчити пуделя по запаху дихання пацієнта діагностувати рак легенів. Причому, в 85 проц випадків тварина була право. Англійці тоді вирішили не відставати від своїх вічних суперників і змусити свою собаку "понюхати" ознаки злоякісної пухлини простати, виходячи з того, що це - єдині, крім людини, ссавець, схильне цього смертельного захворювання.

Виявилося, собаки дуже дивно реагують на частини тіла, уражені страшним недугом. В одному випадку тварина спробувало зубами "вирізати" пухлина на нозі людини, в іншому - китайська собачка постійно натискати лапками на певну точку в районі грудей своєї господині. Пізніше у жінки була виявлена пухлина. А підтвердити ці гіпотези на основі наукових досліджень змогли французькі вчені.

У США розроблено ліки, істотно скорочує злоякісні утворення в легенях при дії на певний ген

НЬЮ-ЙОРК. / Наталія Славіна /. Американські вчені оголосили про розробку ліків, здатних істотно скоротити розвиток злоякісних утворень в легенях людини при впливі на певний ген. Як повідомили на науковій конференції в Чикаго представники американської фармацевтичної компанії "Пфайзер" / Pfizer /, відповідно до експерименту, в якому брали участь 82 пацієнта, вживання протягом двох місяців нового медикаменту призвело до значного скорочення злоякісних пухлин у більш ніж 90 проц випадків.

Примітно, що мова йде про пацієнтів з серйозною стадією захворювання - в деяких випадках метастази проникли вже в головний мозок. "Звичайно, говорити про повний успіх поки рано, - зауважив американський професор онкології Рой Хебст. - Але я вражений. Виглядає вражаюче ".

Справа в тому, що розвинена пухлина характеризується так званої генетичної різнорідністю, оскільки складається з клітин, кожна з яких має свій генетичний набір. На сьогоднішній день лікарі успішно застосовують практику "цільової терапії", коли чинне в ліках речовина може впливати на певний ген. Поки вчені успішно застосовують два види медикаментозного лікування "цільової терапії", Пов'язаної з впливом на гени, що дозволяє істотно полегшувати захворювання близько 20 тис хворих на рак легень у США. Тепер же мова йде ще про одну розробку, що зможе щорічно рятувати життя 10 тис американців. Розроблене ліки діють на ген, відповідальний за зростання пухлини, який виявлений у 4 відс хворих на рак легенів, насамперед, молодих пацієнтів, які ніколи не зловживали курінням. Щороку тільки в США з таким видом злоякісних утворень діагностується майже 220 тис осіб, а у всьому світі він вважає одним з основних ракових захворювань.

Компанія "Пфайзер" сподівається, що вже в наступному році ліки можуть отримати схвалення федеральних структур США.

Вчені Гонконгу здійснили прорив в галузі боротьби з вірусами грипу

ГОНКОНГ / Сянгана /. / Олександр Зюзін /. Про "проривного" відкриття в області механізму боротьби з вірусами грипу типу А, будь то "пташиний" грип або "свинячий", оголосили вчені з Університету Гонконгу. У ході 4-річних досліджень вони виявили речовину, яка "б'є в саме серце вірусу", руйнуючи його репродукцію і життєвий цикл. Це відкриває можливості у створенні нового класу препаратів, які обіцяють бути набагато ефективніше, ніж нині існуючі, такі як "Таміфлю".

Як розповів керівник дослідницької групи професор Юань Квок-юнг, доступні на ринку антигрипозні ліки направлені на придушення активності ферментів вірусу, або впливають на його оболонку. Це допомагає запобігти проникненню вірусу в клітини, але не вбиває його основу. Гонконгським же медикам вдалося виявити хімічний компонент, який отримав назву "нуклеозін" / nucleozin /, який впливає безпосередньо на внутрішню структуру вірусу, а саме на його нуклеопротеїнів. Вони відповідають за транспортування рибонуклеїнової кислоти, що є життєво важливою для більшості вірусів і містить їх генетичний матеріал.

"Зупиняючи транспортування рибонуклеїнової кислоти, ми повністю перериваємо життєвий цикл вірусу", - пояснив професор Юань.

Разом з тим створене речовина нуклеозін сприяє укрупнення структур нуклеопротеїнів, що робить неможливим їх проникнення в здорові клітини.

Про результати досліджень групи вчених, які проводили досліди на мишах, повідомляється в вийшов номері наукового журналу "Нейче біотехнолоджі".

Білий хліб шкідливіший масла, стверджують данські вчені

КОПЕНГАГЕН. / Микола Морозов /. Вуглеводи можуть завдати більшої шкоди серцю, чим насичені жири. До такого висновку прийшли датські вчені з університетської лікарні міста Орхус, повідомляє газета "Інженер".

Дослідження, в якому брали участь 53 тис датчан, показало, що зміна жирового режиму харчування на вуглеводний призводить до збільшення ризику появи тромбів в крові на 33 проц. Навпаки, заміна білого хліба цілісними пшеничними або житніми зернами значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.

"Надзвичайно важливо приділяти увагу якості споживаних вуглеводів і жирів, - відзначає один з дослідників Маріана Урі Якобсен. - До цього часу було прийнято побоюватися жирних продуктів, тоді як ролі вуглеводів надавали невелике значення ".

Датських вчених підтримав професор Гарвардського університету Френк Хью, який вважає за необхідне переглянути прийняту на Заході точку зору, згідно з якою слід споживати менше насичених жирів і більше вуглеводів. "У раціоні західних країн, - нагадує він у статті, опублікованій в" American Journal of Clinical Nutrition ", - переважають перероблені вуглеводи, які містяться в білому хлібі, піці, рисі та цукрі".

Проте ні насичені жири, ні легко засвоювані перероблені вуглеводи, в кінцевому рахунку, не сприяють запобіганню серцево-судинних захворювань, хоча останні, за його словами, завдають менше шкоди метаболізму, чим насичені жири.

Куріння призводить до депресії, вважають новозеландські вчені

СІДНЕЙ. / Дмитро Решетилов /. Вихід з пригніченого або нервозного стану багато хто бачить в курінні. Однак саме нікотинова залежність являє собою прямий шлях до розвитку депресії. Про це свідчать дані дослідження новозеландських учених з Університету Отаго, які провели обстеження 1,2 тис людей у віці від 18 до 25 років.

За словами керівника наукової роботи, професора Девіда Фергюсона, при формуванні залежності від тютюну в головному мозку відбувається блокування природних механізмів, відповідальних за психічний стан організму.

У 18-річному віці нікотинова залежність була виявлена у 14 проц учасників експерименту, при цьому у 18 проц відзначена глибока депресія. У 21-річному віці ці показники зафіксовані на відмітках в 25 і 18 відсотків відповідно. У 25 років залежність спостерігається у 25 проц обстежуваних, у той час як депресивний стан відмічено у 14 проц. У той же час симптомів, що характеризуються погіршенням настрою, втратою здатності радіти, порушеннями мислення, рухової загальмованістю, заниженою самооцінкою, втратою інтересу до життя і звичної діяльності, виявлено в 2,3 рази більше у завзятих курців ніж у тих, хто палить від випадку до випадку.

"Причинно-наслідковий зв'язок носить односторонній характер, - підкреслив професор Фергюсон. - Іншими словами, не психічні розлади штовхають людей до сигарети, а куріння призводить до депресії ". При цьому деякі люди помилково вважають куріння однією з форм самолікування для виходу з депресивного стану.

Медицина

June 6, 2012

На Уралі можуть створити Російський центр ядерної медицин

На Уралі є всі передумови для створення Російського центру ядерної медицини. Таку заяву в четвер, 27 жовтня, зробила на відкритті Всеукраїнської науково-практичної конференції «Стан та перспективи розвитку ядерної медицини в Росії» голова комітету Державної Думи з питань науки і наукомістких технологій академік Валерій Черешнєв.

Зараз в Росії основною причиною втрати працездатності, високої смертності від кардіологічних та онкологічних захворювань є їх пізня діагностика. Щорічно реєструється близько 480 тис. випадків тільки нових злоякісних новоутворень. В основному це третя-четверта стадії, терапія яких малоефективна. Понад 200 тис. росіян щорічно вперше визнаються інвалідами від онкологічних захворювань.

Ядерна медицина дозволяє кардинально змінити ситуацію, забезпечити широку доступність для всіх категорій населення новітніх медичних технологій. Свердловська область володіє значними напрацюваннями у цій сфері. Так, діагностика з радіофармпрепаратами дозволяє виявляти порушення діяльності органів набагато раніше анатомічних змін, що виявляються іншими діагностичними тестами (рентген, комп'ютерна томографія, ядерно-магнітно-резонансна томографія, УЗД).

«У нас створюються всі умови для розробки, виробництва і застосування радіофармпрепаратів. На вирішення цього завдання спрямовані спільні зусилля Уральського федерального університету, Уральської державної медичної академії, Уральського відділення Російської академії наук, підприємств атомно-промислового комплексу, розташованих в Свердловській області », - підкреслив Олександр Мішарін.

Сьогодні в Свердловській області вже діє чотири відділення радіоізотопної діагностики в лікувально-профілактичних установах, найбільше з них працює в Свердловському обласному онкологічному диспансері. На Середньому Уралі вирішено розвивати діагностику з використанням позитронно-емісійної томографії, що дозволяє виявляти патологічні зміни в організмі ще на молекулярному рівні.

У 2012 році в Уральському федеральному університеті буде встановлено циклотрон (прискорювач елементарних частинок) енергетичної потужністю не менше 24 мегаелектронвольт. Замінивши собою колишній прискорювач, вік якого вже перевищує півстоліття, апарат дозволить університету не тільки вийти на новий науковий рівень, а й стати одним з центрів створюваного в Росії кластера радіаційної медицини. Цей проект вже отримав статус резидента фонду «Сколково».

Проте жоден російський регіон не зможе реалізувати проекти розвитку ядерної медицини в поодинці, необхідна кооперація. На думку виконавчого директора Уральського фармацевтичного кластера Олександра Петрова, сьогодні особливо актуальна задача створення Уральського науково-освітнього центру. Він повинен випускати висококласних фахівців-практиків у галузі ядерної медицини. Для вирішення цього завдання в напрямку створення тренінг-центрів вже запрошуються зарубіжні компанії, сказав Олександр Петров.

Медицина

June 6, 2012

Eli Lilly вірить в Китай

Як зазначив виконавчий директор американської фармацевтичної компанії Eli Lilly Джон Лехлейтер, компанія продовжить будувати бізнес в Китаї, не дивлячись на широкий спектр проблем, від крадіжок інтелектуальної власності до заходів, що вживаються владою проти брендованої продукції. Про це інформує firstwordpharma.com.

«Незважаючи на велику кількість місцевих дженерикових компаній і спадщина традиційної медицини Китай є цікавим, хоча в деякій мірі складним ринком», - заявив він, додавши, що компанії доведеться попрацювати, щоб її препарати були досить представлені в національному та провінційних формулярах.

Хоча Eli Lilly також зацікавлена в розвитку бізнесу в Південній Кореї, Тайвані і Австралії, її основними сферами інтересів в Азії є Китай і Японія.

Джон Лехлейтер визнав, що в Китаї спостерігається значний прогрес у сфері боротьби з контрафактною продукцією, проте відзначив, що крадіжка інтелектуальної власності залишається проблемою, що вимагає більшого втручання.

Крім того, компанія вимагає від китайської влади більш своєчасного схвалення інноваційних лікарських препаратів.

Медицина

June 6, 2012

Що таке феромони?

Феромони, це могутні хімічні речовини, які виробляються кожною людиною. Вони посилають підсвідомі сигнали сексуального аромату протилежній статі, а ці сигнали, в свою чергу, сприяють сексуальному бажанню, розпалюють романтичні почуття і збільшують вашу привабливість. Раніше говорили лише про "тваринний магнетизм" при виділенні цих феромонов, зараз відомо, що їхня дія ширше. У тваринному світі статеві феромони (секреторні виділення особливих залоз тварин і людей) забезпечують зустріч і пізнавання особин різної статі, вони стимулюють статеву поведінку.

Як розпізнаються феромони?

Сигнали феромонів розпізнаються спеціальним органом в носі, який називається вомероназальним органом (VNO), або органом Якобса. Коли VNO відчуває феромони, він посилає сексуальний сигнал у мозок.

Як працюють феромони?

VNO - це окремий рецепторний орган, і його не слід плутати з органами нюху. VNO пов'язаний безпосередньо зі структурами мозку, які регулюють вироблення сексуальних гормонів і контролюючими сексуальну поведінку. Рецептори цього дивовижного органу передають в мозок інформацію про наявність в повітрі фантастично малої дози феромонів. Ретельно дослідивши слизисті оболонки носової порожнини у сотень людей, вони, на свій подив, у всіх виявили ЗНО! Виявилося, що в кожній ніздрі в нас є маленька ямка, діаметром усього близько 1 мм. Від неї починається прохід завдовжки близько сантиметра, і веде він в камеру ЗНО конічної форми. Начебто і невеликий орган, але він більше, ніж BHO у коня! Стінки проходу і камери покриті величезним числом рецепторів, з'єднаних нервовими закінченнями з мозком. Для чого ж людині потрібен ЗНО? На думку професора Л. Монті-Блоха з університету Солт-Лейк Сіті (США, Юта), цей орган специфічно настроєний на феромони й здатний реагувати на 30 мільйонних частин однієї мільярдної частки міліграма (тобто 30 пікограмів) цих речовин! Феромони це біологічно активні речовини, які тварини виділяють в навколишнє середовище в дуже малих кількостях. Вони специфічно впливають на поведінку і фізіологічний стан інших особин того ж виду. Розрізняють декілька видів феромонів.

Статеві феромони (афродізіаки) необхідні для пошуку, розпізнавання і залучення осіб протилежної статі, стимуляції статевої поведінки. Інші феромони тварини використовують, щоб мітити межі своєї території. Треті служать сигналом для збору особин одного виду в якусь велику групу: стаю, сім'ю і т.д. Є феромони, які тварини випускають в випадку небезпеки, вони стимулюють захисну поведінку у всіх інших особин того ж виду.

Зараз вже абсолютно достовірно відомо, що шкіра людини це свого роду фабрика різноманітних феромонів. Досліджувати їх почали зовсім недавно - приблизно з 1990 року, і вивчені вони ще не дуже добре. Однак не викликає сумнівів, що саме вони багато в чому визначають сексуальну привабливість жінок для чоловіків і особливо чоловіків для жінок. Запахами ці феромони практично не володіють, але, діючи у фантастично малих кількостях на рецептори вомероназального органу, вони вирішують, хто нам милий, а хто зовсім навіть і ні! Звичайно, зір і слух теж важливі, але статеві феромони відіграють головну роль в кохання з першого погляду, яку слід було б називати коханням з першого запаху.

Ми самі теж виділяємо феромони?

Так, але за сотні років людина майже втратила здатність до цього, виробляти ці хімічні речовини природним чином. Одяг закриває 90% поверхні нашого тіла. Коли ми застосовуємо будь-яке з представлених в магазині коштів, ми замінюємо і підсилюємо дію феромонів, які ми змили. Застосовуючи препарат, ми повертаємося до природи, відновлюємо хімічний (статевий) зв'язок з людьми навколо нас.

Більшість представлених тут продуктів більш ніж в 10 000 разів сильніше феромона, який ви виробляєте самі!

На що схожий запах феромонів?

У кожного продукту він свій. Але в цілому це чудовий запах. Він не пахне нічим стороннім, тільки аромати і чисті ефірні масла. Вони додають відчуття свіжості! Вам хочеться мати такий запах, навіть якщо в ньому не було б феромона - це запах свіжості і чистоти!

Люди втрачають контроль над собою! Чоловіки і жінки втрачають від нього голову!

Як довго триває дія?

При нанесенні на тильну частину кисті дія триває кілька годин. Причому зауважимо, що феромони діють довше самого аромату парфуму.

Отже, гідності феромон-прoдукта:

1. Більше поглядів і посмішок знайомих і незнайомих жінок!

2. Вас все навколо вважатимуть найсексуальнішим!

3. Ваші інтимні зв'язки придбають яскраві, незабутні фарби!

4. Любовні переживання стануть куди більш пристрасними!

5. Жінки будуть постійно тягнутися до вас!

6. Жінки будуть відчувати себе поряд з вами природно, відкрито!

7. Ваша впевненість не знатиме меж!

8. Чоловіки навколо будуть інтуїтивно поважати вас!

9. Нові успіхи в справах і в бізнесі!

Медицина

June 6, 2012

Онкохворі діти потребують турботи. Ми можемо їм допомогти

"Ми не відмовляємося від будь-якої пропозиції про допомогу й співпрацю. Деякі люди вважають за краще допомагати окремо обраному дитині, деякі закупляють ліки й витратні матеріали, деяким простіше просто виділити гроші під закупівлю якогось устаткування», - розповідає директор Фонду "Проти дитячої лейкемії» Дарина Баженова-Тараненко.

"Ми також вдячні компаніям, які надають допомогу безпосередньо своєю продукцією. Зокрема кілька дуже відомих компаній, не потребують реклами, привозять нам мінеральну воду, безалкогольне пиво - воно потрібно дітям на етапі одужання", - підкреслює завідувачка відділенням центру та Голова правління МБФ "Проти дитячої лейкемії" Ольга Стецюк.

Міжнародний благодійний фонд "Проти дитячої лейкемії" активно працює з 2004 року. Тільки в 2006 році співробітникам фонду вдалося зібрати понад 400 000 гривень, які були направлені на потреби Центру дитячої онкогематології при ТКМ Української дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Ці кошти дозволили придбати:

- 10 інфузоматів і 7 ін'єктоматів (апарати для внутрішньовенного введення ліків під час проведення інтенсивної хіміотерапії);

- медикаменти на суму понад 80 000 гривень;

- спеціальні витратні матеріали на суму 40 000 гривень.;

- побутові прилади, необхідні відділенню (пральна машина, чайник і т.д.);

На початку 2006 року зусиллями Фонду була розпочата акція "Фармацевти України проти дитячої лейкемії", покликана привернути увагу професійних фармацевтичних кіл до проблеми дитячої лейкемії в Україну.

В акції вже взяли участь: ТОВ НВП "Лабораторія Невід", компанія "Ріхтер Гедеон Рт", "Пфайзер", група "Санофі Авентіс", фармацевтична компанія "Людмила Фарм".

Завдяки фармацевтичним компаніям у 2006 році Центру вдалося здійснити ряд необхідних покупок: 3 кардіомонітор, комп'ютер, витратні матеріали, ліки. Саме фінансова допомога вищевказаних організацій дозволяє Міжнародному благодійному Фонду "Проти дитячої лейкемії" проводити інформаційну діяльність. Її першим етапом якої став випуск книги-брошури для батьків, діти яких хворі на лейкемію.

Враховуючи актуальність даної ідеї, до проекту приєдналися Видавничий Дім "Фармацевт Практик" і ТОВ "Виробнича компанія"Здорово", Заснувавши номінацію -" Благодійник року "на щорічному конкурсі фармацевтичної галузі" Панацея-2007 ". Нагородження пройде у вересні цього року.

Учасниками акції можуть стати:

- роздрібні аптеки;

- дистриб'юторські фармацевтичні компанії;

- фірми-виробники медичних препаратів;

- приватні особи, які працюють у фармацевтичній галузі.

Форми участі:

- надання фінансової допомоги Фонду для здійснення цільової благодійної допомоги дітям, які страждають злоякісними захворюваннями крові;

- патронування конкретних пацієнтів, які потребують фінансової допомоги і знаходяться на лікуванні в Центрі дитячої онкогематології і ТКМ УДСЛ "ОХМАТДИТ";

- відрахування певного відсотка від продажу певних видів лікарських коштів на здійснення цілей Акції;

- поширення інформації про акцію, і її ініціаторів шляхом розміщення різних друкованих матеріалів в аптеках, офісах, засобах масової інформації тощо;

- фінансування благодійних проектів, спрямованих на більш широке інформування медичного персоналу, батьків і пацієнтів в питаннях дитячої лейкемії;

- закупівля необхідного обладнання, медикаментів, витратних матеріалів для відділень Центру.

Контактна інформація:

Стецюк Ольга Михайлівна, завідуюча відділенням Центру дитячої онкогематології при "Охматдиті" та Голова правління МБФ "Проти дитячої лейкемії",

телефон: 236-52-09, 236-09-14.

Допомогти хворим дітям зголосилася Віра Брежнєва, солістка групи ВІА-Гра. Вона вирішила зібрати гроші для покупки сепаратора клітин крові.

Першою метою фонду Віри Брежнєвої "Промінь віри" стане збір грошей на покупку апарату "Амікус", в якому особливо потребує "Охматдит".

"Мені здається, що нічого не може бути важливіше порятунку життя дитини. На сьогоднішній день ми вирішили зосередитися саме на дітях хворих на лейкемію. Я думаю, що, об'єднавши наші зусилля, ми зможемо допомогти вилікуватися більшій кількості дітей", - каже Віра Брежнєва.

Питання придбання обладнання для Центру є особливо актуальним, оскільки наявне устаткування було отримано ще в середині 1990-х років в якості гуманітарної допомоги. Воно повністю виробило свої ресурси і не має сервісного обслуговування в Україну.

Протягом останніх десяти років державою не було придбано жодної одиниці обладнання для роботи Центру. Вартість сепаратора клітин крові "Амікус" складає 198 000 доларів США.

Представник Фонду "Луч віри":

Ядак Оксана,

телефон: 8 (050) 415-08-88, e-mail: luchvery@gmail.com

Довідка

В Україну щорічно вперше захворюють на злоякісні хворобами крові (лейкемії та лімфоми) близько 600 дітей. В залежності від виду хвороби в середньому понад 70% (від 50 до 95%) усіх хворих мають шанс на радикальне (повне) зцілення за умови адекватної діагностики та терапії.

Вартість лікування однієї дитини (вагою 30 кілограмів) з гострою мієлоїдною лейкемією становить близько 80 000 гривень.

Всього в Україну за рахунок державних закупівель і бюджетного фінансування забезпечується не більш 50% від необхідних витрат.

Медицина